Villat pöläjää

talo-6-9-2016_3

Yläkerran lattia täynnä puhallusvillaa.

Valitsimme välipohjan eristeeksi Ekovillan, jota tultiin puhaltamaan oikein reippaalla otteella. Villaa oli enemmän kuin omaksi tarpeeksi, joten se tallottiin kunnolla näihin kuvassa näkyviin rakoihin. Myös yläpohjaan tulee Ekovillaa sitten kun sen aika on. Se on kuitenkin hengittävää ja sopii siinä mielessä hyvin hirsitaloon.

talo-6-9-2016

Samaan aikaan alakerrassa… Styroksit on laitettu paikoilleen, ja tässä sinne sekaan on aseteltu kylmä- ja kuumavesiputkia. Nämä johtavat jokaiseen vesipisteeseen ala- ja yläkerrassa. Voitte uskoa, että kun yläkerrassa oli puhallettu villaa niin sitä löytyi HIEMAN myös alakerrasta! Ja koska raksaimurimme oli vielä täysin tukossa edellisistä imuroinneista, niin menin sitten luutimalla koko alakerran, ettei villaa jäisi näiden styroksien väliin. Pöllyävää villaa oli tosi hauska yrittää luutia 🙂 Kävin ostamassa hengityssuojaimet sen homman jälkeen.

talo-6-9-2016_2

Pyykkikuilu.

Nopeaan tahtiin yläkerran villat oli sitten peitetty näillä lastulevyillä, ja yläkertaan oli ilmestynyt myös pitkään toivomamme erikoisuus – pyykkikuilu! Tulikohan se ajatus meille Vantaan asuntomessuilta vai mistä, mutta ehdottomasti halusimme sen tähän taloon. Se vaikeutti suunnittelua aika paljon, kun yläkerrasta piti löytyä suora yhteys alakerran kodinhoitohuoneeseen. Aikaisemmin olen varmaan maininnut hankalina asioina vain portaat ja ruokakomeron, mutta kyllä tätä pyykkikuiluakin sai ihan tosissaan pyöritellä suunnitelmissa. Uskoisin onnistuneemme paikan valinnassa, mutta asuessa sen sitten vasta näkee, että tuliko hitti vai huti.

talo-6-9-2016

Yläkerran lattialämmitys.

Tänään oli laitettu jo yläkerran lattialämmityskin, ja jos en aivan väärin muista niin huomenna tulee Plaano. Se ei ole kipsiä eikä betonia, vaan jotain muuta, mitä? En ole vielä ihan päässyt siitä selville, mutta sitä meille kuitenkin on tulossa. Lisää siitä myöhemmin!

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Villat pöläjää

  1. Kiva seurata teidän projektin etenemistä! Oliko Ekovilla itsestäänselvyys vai pohditteko eri vaihtoehtoja? Mielenkiinnosta kyselen, sillä en ole vielä itse valitettavasti hirveämmin ehtinyt paneutua asiaan ja kiinnostaisi kuulla vähän mietteitä villavalinnoista 😀 ja kyllä tuo meidänkin puhallusvillan laitto lähestyy kokoajan…

    Tykkää

    • Kiva kun seuraat! Kävin läpi kyllä kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Tapana on uppoutua näihin päätöksiin vähän liiankin syvälle. Pääkriteerit olivat kuitenkin hyvä sisäilma, myrkyttömyys ja toivon mukaan ekologisuus. Pellava osoittautui turhan hinnakkaaksi vaihtoehdoksi – ilmeisesti se olisi eristänyt ääntä vielä paremmin, mutta tätä villaa tuli nyt kyllä niin iso kasa, että luulisi ajavan saman asian 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s