Viime aikojen tapahtumia

talo 17.8.2016_2

Yläkerta alkaa hahmottumaan! Siinä on jo harvalautaa ja paperia laitettu, ja myös portaiden paikka löytyy (kts. alla):

talo 17.8.2016

Nyt on hyvin mahdollista, että portaat tulevat liian kapeiksi, koska alkuperäisissä piirustuksissa ne olivat n. 100cm levyiset, ja Kontion piirustuksista jäi huomaamatta, että niitä oli kavennettu. Nuo yläkerran palkit oikeastaan määrittelevät sen, miten leveät portaat siihen väliin mahtuvat. Eikä siinä vielä kaikki! LVI-ammattilainen oli ihanan proaktiivinen ja kävi jo poraamassa viemärinreiät ontelolaattoihin, piirustusten mukaan 🙂 Eipä tullut kerrottua hänelle, että keittiötä olisi voinut siirtää vähän jotta portaille tulisi enemmän tilaa. Oppitunti nro xx – kommunikaation tärkeys. Luulin oppineeni tämän jo, mutta sieltä se taas pompsahti kierteellä. Kun viettää taas kesäloman jälkeen päivänsä töissä, ei ole mitään hajua siitä, mihin tahtiin talolla hommat etenee. Mutta tosi ihanaa kun ne etenevät, olkoon sitten kapeammat portaat! Eipä niitä ole vielä tilattukaan, kun en osaa mittoja antaa…(LOL)

talo 17.8.2016_3

Ikkunoiden smyygit, vuorilaudat ja ikkunapellit ovat paikoillaan. Näyttävät mielestäni tosi hyvältä! Tässä haettiin selkeälinjaista, ajatonta lopputulosta, ei niin perinteisen hirsitalon lookkia. Ovista ne vielä puuttuvat kun pitäisi ehtiä maalata lisää vuorilautoja. Viimeiset 2 viikkoa on satanut vettä, mikä ei ole auttanut asiaa. Onneksi talo istuu niin korkealla, rossipohjan päällä, ettei ihan heti pääse kastumaan. Ikkunat pitää myös vielä tiivistää sisäpuolelta.

Ja sitten lempiasiani tähän asti!

talo 17.8.2016_5

Aah, terassi! No words.

Tämä ilta menikin sitten lattiakaivoja ihmetellessä. Unidrain on ollut pitkäaikainen haaveeni, sillä se olisi mahdollistanut suuren lattialaatan suihkutilassa. Otin järjen käteen ja päätin säästää 1000€ muihin juttuihin, esim. ruokakauppaan! Nyt mennään siis tällä Purus Design neliökannella, joka on mielestäni aivan yhtä ihana! Sen saa laatoitettua siten, että se lähes sulautuu muuhun lattiaan. Paitsi on tässäkin vielä yksi ”mutta”. Puruksen mukaan se sopii puu- ja betonilattioille, ja me olemme miettineet kipsivalua. En usko, että tuossa on suurta eroa, mutta paras tarkistaa silti.

 

Kuva Netrauta.fi

Palataan!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s