Aika mahtipontista

talo 7.7.2016_5

Mies vangitsi tämän hetken tontilla 5 päivää sitten, kun sateenkaaren päässä oli oma aarteemme! Mikä tunne, kun talo nousee yhä korkeammaksi ja korkeammaksi.

Täytyy sanoa, että tällainen 2-kerroksinen hirsitalo näytti aika massiiviselta kun sitä katseli kauempaa autosta, varsinkin kun ympärillä ei juurikaan ole puita antamassa perspektiiviä, vaan ainoastaan peltoa. Sitä tuli hetken mietittyä, että mihin tässä on oikein ryhdytty. Esimieskin useaan otteeseen muisti mainita, että ei kannata tehdä liian isoa taloa, joten terkut pomolle! 🙂 Mutta onneksi, kun astelee taloon sisälle, niin ei se niin isolta sitten vaikutakaan. Oikeastaan ahtaalta, kun tietää mihin kohtiin seinät tulevat, ja yrittää harppoa metrejä tyyliin ”ei se sänky voi mahtua tähän väliin” ja ”joo, pakko ottaa se pienempi takka, isompi tukkii koko tilan”. Toisaalta, olen myös kuullut, että tilan pystyy hahmottamaan vasta kun väliseinät ovat paikoillaan.

talo 7.7.2016_4

Tämä oli tilanne 3 päivää sitten 4.7.2016, kun kattotuolit alkoivat olla paikoillaan. Sää on ollut tällaista harmaata nyt jo pitkään, mutta kaatamalla ei ole satanut yhtään. Rankkasateet ovat piiskanneet Itä-Suomea tällä viikolla, mutta tänne eivät ole onneksi osuneet. Mies on käsitellyt hirsirungon nyt ulkopuolelta Valtti-pohjusteella, jonka tarkoitus on suojata homeelta. Hartman myi meille 5 kpl 9 litran pönikkää pohjustetta, ja tähän urakkaan käytettiin vain 2, oli ehkä hieman pielessä heidän laskelmansa, mutta onneksi sain tänään palautettua loput kauppaan. Maaliasioista voisi kirjoittaa enemmänkin, mutta olen tällä hetkellä aika sekaisin siitä aiheesta. Keittomaali houkuttelisi hengittävyyden ansiosta, mutta juna ehkä meni jo, kun käsittelimme hirret Valtti-pohjusteella… Lisäksi arveluttaa säänkesto ja uusintamaalauksen tarve. Myrkkyjä ja muoveja en haluaisi, mutta tuntuu, että vain niitä on tarjolla. Tikkurilan Vinhaa suositellaan laajalti, myös Kontion puolelta, mutta muoviahan siinäkin taitaa olla. Talosta halutaan kuitenkin vaalea, joten rautavihtrillikin on poissuljettu. Jaa-a, odotan ihmettä tapahtuvaksi, että saan päätettyä tämän asian. Päätös on varmaan vain pakko tehdä, että päästään eteenpäin, meni syteen tai saveen. Ei jäädä vatuloimaan! Tai ainakin pitää päästä vatuloimaan niitä sisäseiniä – kipsilevy, vaneri vai osb-levy…lakka, vaha vai ekomaali… Maanantaina alkaa loma. Jos yrittäisin päättää 1 asian joka päivä niin eiköhän se siitä!

talo 7.7.2016_3

Mies pääsi taas kiipeilemään.

talo 7.7.2016_2

Alhaalla vasemmalla ruokailutilan ikkuna, oikealla olohuoneen. Ylhäällä vasemmalla saunan ikkuna ja kylpyhuoneen ikkuna, oikealla vain olohuoneen korkeaa tilaa. 

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Aika mahtipontista

 1. Kuulostaa niin tutulta tuo maalivatulointi! Meillä onneksi päätös syntyi ennen kuin olisi pitänyt vetää homesuoja. En tiedä, miten vaaleaa sävyä haette, mutta ei tuo rautavihtrillikäsittely mielestäni tule olemaan kyllä kovinkaan tumma, mutta sen alle ei kyllä suositella muita käsittelyjä 🙂 On tuo kyllä sellainen viidakko, tuo maalimaailma… Tsemppiä teille! Ja on muuten tosi komea tuo teidän talon aihio!

  Tykkää

  • Voi kiitos! Olen miettinyt tätä maalia jo tosi pitkään, ja kun päätöstä ei vaan syntynyt niin tuntui parhaimmalta vetää se pohjuste. Varmaan sitten mennään sillä Vinhalla… Saa kai sen hiekkapuhaltamalla pois 10 vuoden päästä jos on alkanut kaduttaa 😊

   Tykkää

 2. Itse on tekeillä nalle classic 25 pohjusteena käytin kotimaista väritöntä ja myrkytöntä mestari homesuojaa sisältävää ainetta maaliksi laitan lappi punamulta maalia jota mun hanslankari suosittelee on muuten hyvä väri mutta kestää kuivua aika kauan sisältää myös suojaavia osia ja on kestävä.Teillä on tulossa komea hirsitalo 🙂

  Tykkää

  • Kiitos Seija! Myrkyttömyys kannattaa aina 🙂 Harkitsimme myös punamultaa, mutta päädyimme tässä kohtaa Vinhaan. Ajattelin, että saahan sen esim. 10 vuoden päästä vaihdettua jos jaksaa hiekkapuhaltaa vanhan maalin pois. Onnea rakentamiseen!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s