Meillä on aikataulu

Aiemmin ei ollut, mutta nyt on! Tai oli meillä tieto siitä, koska hirret saapuvat tontille ja koska pystytys alkaa, mutta todellisuus iski ja aikataulu venyi. Katsokaas, ongelma on ontelolaattojen pitkä toimitusaika ja perustussuunnitelman ”olemassaolemattominen”. Kun perustussuunitelma ei ollut valmis, emme voineet myöskään tilata ontelolaattoja, mikä johti siihen, että toimitusta täytyi siirtää. Mutta se onnistui, kiitos siitä vastaavalle mestarillemme Artolle ja Kontion Hannu Määtälle!

Tuntuu tosi hyvältä, kun on aikataulu jota seurata. Itse asiassa (uskallanko sitä ääneen kirjoittaakaan) pintamaiden poisto tontilla pitäisi alkaa huomenillalla. Jos vain saamme rakennusluvan, niin sitten perustusten teko saa alkaa. Aika jännää.

viemäri

Parin viime viikon ajan lähes jokainen ilta on vierähtänyt sähkösuunnitelmien parissa, koska hirsiin tehdään valmiiksi sähköreiät tehtaalla, ja pistokkeiden paikat piti olla selvillä hyvissä ajoin. Sähköliittymäkin pitäisi varmaan olla jo tilauksessa – teen sen huomenna jos saan sähkösuunnittelijalta pääsulakekoon. Olisi varmasti antanut sen jo kun olisin tajunnut kysyä. Onneksi sentään kuituliittymä on jo tilattu. Yllä olevassa kuvassa on kuitenkin viemärisuunnitelmaa, jota tutkailin tänä iltana. Erikseen oli sitten vielä ilmastointisuunnitelma, ja viemäreiden ym. paikat asemapiirroksessa… Koska etukäteen näistä ei ollut mitään tietoa, kaikki oppiminen tapahtuu tässä ja nyt. Mielenkiintoistahan tämä on, mutta myös tosi stressaavaa, koska haluan saada asiat oikein ensimmäisellä kerralla. Joku pikkujuttu saattaa jäädä huomaamatta, joka sitten hankaloittaakin arkea seuraavat vuosikymmenet, kääk!

No mutta! Ainakin kaivaminen alkaa huomenna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s